Jeg tenker at - nå ble jeg eitrende forbanna gitt!

Du har kanskje følt eller hørt det allerede i dag. Kanskje fra radioen eller TV. Vi blir forbanna hele tiden. Vi sitter i våre trygge hjem og skremmes av alt som foregår rundt oss.

Så hvorfor blir vi da så eitrende forbanna nå for tiden? Eller var det like mye sinne før?

Mye av sinnet kommer sannsynligvis av informasjonsstrømmen vi får kastet over oss hele tiden og fra alle kanter. Pressen, politikere og andre som ønsker å manipulere oss har i årtier leflet med sannheten til det nå har blitt et nytt begrep ? «Falske nyheter ? Fake news». Så det er ikke noe nytt fenomen. Nei - Fake News har skjedd så lenge jeg kan huske. Forskjellen nå er bare at det blir mer av den. Nå må vi snart ta inn over oss at vi sannsynligvis ikke får den hele og fulle sannheten fra noe sted.

Et nytt uttrykk som har sneket seg inn i dagligtalen nå for tiden for å pakke inn et budskap i bomull lar jeg meg irritere grenseløst av. Uttrykket jeg tenker på er «Jeg tenker at». «Jeg tenker at ditt «jeg tenker at datt». Det brukes ofte av de mer selvhøytidelige. Noe som jo er irriterende i seg selv. Det kan virke som at dette uttrykket nå er hardkodet inn i hjernen til alle som mener å mene noe uten å mene noe. Når vi bruker «jeg tenker at» er det ikke noe vi mener. Vi bare fisker etter om det vi «tenker at» skal være politisk korrekt og noe vi da kanskje kan mene etterhvert. Jeg vil oppfordre alle som har fått «Jeg tenker at» på hjernen å tenke seg om en gang til før de «tenker at». Uttrykket verner brukeren mot enhver forpliktelse og egen mening. Hva man da sier etter dette blir helt uinteressant.

Vi blir forbanna av urettferdighet, korrupsjon, maktmisbruk og hovmod. Vi blir forbanna av krig, sult og fattigdom. Vi blir til og med forbanna av andres klønete adferd, kjørestil og ting de overhodet ikke kan noe for fordi vi allerede har fått vår dose «forbannastoff» før vi går ut døren om morgenen.

Det vi blir veldig forbanna for er når den såpeglatte arrogansen tyter frem fra nyheter og TV. Det er liksom ikke grenser for hva vi skal fores med. Ta for eksempel politiske fillesaker, nedsylting av penger i Røde Kors, strømprisene eller kanskje heller Rema 1000, Tine, Lidl osv. Her er vi i utgangspunktet sinte fordi det er bare 3 grupperinger som styrer dagligvarehandelen her i landet. Rema 1000 sitt nyttårsstunt kan få folk til å bokstavelig talt endre handlingsmønsteret sitt. Tine er fremdeles ikke tilbake der de var etter sitt stunt for mange år siden. Rema 1000 må nok også belage seg på mange år før de er tilbake igjen på 25% etter dette. At de føler seg forulempet fordi noen minner oss på vår forsømte forbrukermakt gjør ikke inntrykket noe bedre. Vi vil ha forutsigbarhet, stort utvalg, mangfold, lave priser og lokale prisbelønte oster og andre gode Norske varer i alle butikker. Det kan da ikke være vanskelig for noen av dem. Alle andre land klarer det jo.

Så når den smørblide såpeglatte arrogansen entrer TV-ruten, og forsøker å innbille oss at dette gjøres bare for vår egen del eller «vi bare følger loven», om det er ulvesaken, butikker, organisasjoner eller lignende, ja da får harmen næring. Det er klart vi blir forbanna.

Vi blir forbanna når vi hører at 8 menn eier like mye som halve jordas befolkning og vi blir forbanna når noen velmenende kjendiser «bidrar» til en veldedig sak ved å spille en låt, lese et dikt, trikse en ball eller ta en fotoshoot. Det er ikke å bidra men å sende regningen rett tilbake til oss. Vi blir forbanna når disse har en konto som legger på seg hver eneste dag uten at de løfter en finger for det. Mange gleder seg til og med hver morgen for å logge seg på nettbanken og beundre dagens nye saldo. Det er klart det gjør oss forbanna. Min oppfordring til disse, hvis de da virkelig vil bidra, er å tømme hele kontoen på mandag og gi alle pengene til et godt formål. Det er å bidra og det vil gjøre en forskjell. Innen månedsskiftet er jo kontoen likevel fylt opp igjen med alt man trenger til de faste utgiftene og kanskje også litt biff og sjampagne til helgen. Pengene kan for eksempel brukes til et nytt omsorgshjem eller ti.

Jeg tenker at vi har jaggu mye å være forbanna for. Jeg tenker at vi kanskje må gjøre noe med det.

Jeg mener - vi skal gjøre noe med det og det er verdt å tenke over, men vi kan da ikke gå rundt å være forbanna hele tiden. Nei - opp med hodet det er også masse å glede seg over. 

Våkn opp!   :-)

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits