Trump er en yndet huggestabbe!Til min store forskrekkelse traff jeg forleden en liten gutt på rundt 6 år som gikk tur med hunden sin. Han hadde tydelig problemer med å holde styr på denne hunden. Da gutten endelig fikk kontroll sa han: «Basse er helt gal. Han prøver å drepe oss alle sammen akkurat som Trump!»

Der og da bestemte jeg meg for å skrive dette innlegget.

Det er mange personer gjennom tidene som har vært gjenstand for den store mobbens sjikane og angrep. I dag er det Donald Trump som står laglig til for hugg. Som om det er helt greit. Folk stormer jublende til og kaster enda en stein. Steinene hagler uten at noen ser ut til å reagere. Han må jo tåle det så rart som han oppfører seg, tenker de.

Hva er det med all denne fiendtligheten mot Trump? Har vi gått helt av skaftet?

Som voksne har vi et stort ansvar for å gi våre barn gode verdier og den beste start her i verden. Vi kan derfor ikke oppføre oss som barn selv og la oss rive med mobben selv om vi misliker vedkommende aldri så mye. Barn har store ører og tar etter oss. I denne saken virker det som om alt er lov når det kommer til å sverte den nye demokratisk valgte administrasjonen i USA. Det er etter mitt syn en skam for våre verdier og overfor våre barn.

Angela Merkel gjør det, Donald Tusk gjør det, Stefan Löfven gjør det og Børge Brende var helt på kanten da han trodde Trump aldri ville bli valgt. Han bet seg nok kraftig i leppa da det gikk opp for ham at det ble en realitet.

Her klarer EU å dra frem et falskt amerikansk flagg som en ekstra fornærmelse fra Tusk til Pence. Eller er de kanskje helt på bærtur der nede i EU? Det er om mulig enda mer skummelt.

Nylig fikk vi høre fra Norsk presse at Trump fortsetter å angripe Sverige. I en nyhetssending den 21.02.2017 sa de «et nytt innspill i kampen mot Trump». Smak på den! Det skjedde da Carl Bildt brukte sjikanering for å bortforklare Sveriges problem. De fleste har nok ikke merket seg den kommentaren, men det er et problem når reporteren lar det skinne igjennom at de faktisk deltar i en kamp mot Trump selv. Da har vi fått en presse som hiver seg på mobbekampanjen med eselets skylapper.

Trump påpeker at Sverige er skrekkeksempelet på hvordan det kan gå når politikerne styrer med følelser og populisme. Det er noe alle tenker, men ingen tør å si. Han kaller en spade en spade, krever endring dersom det er noe galt og tier ikke når alle andre er blinde for at Löfven og Bildt står der enfoldige og nakne.

Midt under denne sjikanestormen mot Trump ser vi, den 20.02.2017, at det var opptøyer i Rinkeby i Sverige. Rinkeby er en av 55 NO-GO soner i Sverige. NO-GO soner er soner der ofte ikke politiet tør gå inn en gang. I disse sonene har politiet mistet kontrollen til kriminelle miljøer og gitt opp. Pressen tok nok en gang feil og prøver nå febrilsk å dysse det ned så godt de kan. Jeg håper virkelig, for det svenske folks skyld, at Bildt og Löfven heller har røyka noe enn at de er slik.

Også Trump kan ha bøllete tendenser, men mye er skuespill for å fremstå uberegnelig og på den måten befeste en sterk forhandlingsposisjon. Dette er en eldgammel taktikk som brukes overalt.

Det er faktisk ganske vanlig at mennesker med makt har bøllete tendenser. Vi ser det hver dag rundt oss der vi jobber og i politikken kan det se ut som om det heller er regelen enn unntaket.

La meg ta to eksempler fra politikken som kanskje vil sjokkere:

Dalai Lama:

Dalai Lama er spirituell leder, etterkommer av den Tibetanske elite og en lang rekke Dalai Lamaer. Det er mange som mener at Dalai Lamaene ikke stod for noen gode verdier i det hele tatt. Før 1950 var Tibet et religiøst diktatur der munkene, med Dalai Lama i spissen, hadde all makt og eide alt mens 90% av befolkningen var undertrykte slaver for denne eliten. Mens Dalai Lama og eliten flyktet til eksil i 1959 var Kineserne sannsynligvis ønsket hjertelig velkommen av folket som kanskje så på Kineserne heller som frigjørere enn okkupanter.

Aung San Suu Kyi:

Aung San Suu Kyi er Burmas eller Myanmars leder. Myanmars sikkerhetsstyrker står nå for grove overgrep mot den muslimske Rohingya-minoriteten i landet. Aung San Suu Kyi er helt taus om disse overgrepene og hun nekter også å hjelpe dem. Hun nekter til og med å anerkjenne disse overgrepene og at denne gruppen mennesker har lovlig opphold i landet.

Så la meg si det forsiktig - virkeligheten er ikke alltid det vi ser og hører. De vi tror er godheten selv er kanskje ikke det.

Trumps uberegnelige adferd og utfall virker svært godt. Det var vi nettopp vitne til da tidligere NATO motstander Jens Stoltenberg oppførte seg som en logrende skjødehund der han nesten ikke ble ferdig med å erklære sin enighet og lojalitet til Trump og Pence om at alle NATO-land må bidra forholdsmessig. Dette har aldri vært noe kontroversielt tema. Alle er enig i det, men det er først nå etter at Trump endelig ga tydelig beskjed at noe skjer.

Trump sier han vil endre USA til det bedre for landets befolkning. Jeg tror politikere i alle land med fordel kan forsøke det samme. I stedet gir de seg hen i denne mobbekampanjen mot den nye administrasjonen i USA.

Den liberale amerikanske pressen ønsker kanskje at Trump skal mislykkes men vi som står utenfor har ingen rett til å blande oss inn i USAs indre anliggender. På samme måte som vi vil ha oss frabedt at andre land blander seg inn i våre disposisjoner.

Nei - la oss skåne barna for disse hatefulle ytringene vi ser om dagen. La oss stoppe opp et øyeblikk og tenke!

Våkn opp!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits