Hvem skal redde oss fra kunstig intelligens og teknologi?Gruppen profesjonelle som kan redde oss fra teknologien svikter fullstendig og det er ikke politikerne!

Tidligere i år kom en gruppe på 2500 forskere, utviklere, grundere og teknokrater sammen på Benefitial AI 2017 konferansen for å finne frem til hvordan vi kan hindre at teknologi, kunstig intelligens (AI) og roboter skal overta verden.

Gruppen med Stephen Hawking og Elon Musk i spissen tok frem et dokument, Asilomar AI Principles, med 23 prinsipper for hvordan dette kan gjøres. De 23 prinsippene er videre delt inn i 3 hovedtemaer:

  1. Forhold rundt forskning
  2. Etikk og verdier
  3. Forhold på lang sikt

Det som skremmer vettet av meg er at disse menneskene, som i prinsippet skal være de klokeste hodene på planeten, ikke kommer med en eneste løsning!

De 23 prinsippene konferansedeltakerne kom frem til er en svak, ullen og uhåndgripelig liste av hva vi kan og bør gjøre for å sikre oss. Det er imidlertid fullstendig utilstrekkelig hvis vi skal overleve. Dokumentet inneholder 21 BØR og bare 3 MÅ (De 3 svake MÅ prinsippene kan du finne nederst på siden).

Problemet med konferansedeltakerne er at de i utgangspunktet lever av teknologiutvikling, har en naiv tro på det gode i mennesket eller har en blendende interesse for hva mennesket kan få til.

I lys av dette fremstår både Stephen Hawking og Elon Musk som uopplyste lekfolk som lar seg rive med av dette ubrukelige dokumentet.

Realiteten er selvfølgelig at Elon Musk har bevist at han har problemer med troverdigheten mens Stephen Hawking vegrer seg for å si sannheten.

De 23 prinsippene, som de står i dag, kan ikke beskytte oss. Snarere tvert imot. Hvis vi ikke erkjenner at vi kan iscenesette vår egen utslettelse er vi fortapt. Det vil fra nå av skje raskere enn vi i vår villeste fantasi kan fatte.

Til alt overmål kom Bill Gates nylig med forslaget om å skattlegge roboter. Det er noe av det dummeste noen har foreslått noen gang da det bygger opp under fantasien om at teknologien er noe vi på sikt kan kontrollere bare vi gjør den til vår venn. Altså det stikk motsatte av hva vi må gjøre.

Mitt framtidsscenario ligger klart til publisering! Det beskriver et av mange mulige resultater som alle går i vår disfavør.

Tar vi imidlertid altoverskyggende og kraftige grep om teknologiutviklingen vil det kunne gå ganske bra - så:

Våkn opp!

Må kravene fra Asilomar AI Principles (read it and weep!):

13) Frihet og personvern: Anvendelsen av kunstig intelligens til personopplysninger skal ikke urimelig innskrenke folks reelle eller oppfattet frihet.

21) Risiko: Risikoen ved kunstig intelligens, spesielt katastrofal eller eksistensiell risiko, være gjenstand for planlegging og dempende tiltak i samsvar med deres forventede effekt.

23) Repetitiv Selvforbedring: Systemer med kunstig intelligens som er designet for å repetere, selvforbedre eller kopiere seg selv på en måte som kan føre til raskt økende kvalitet eller kvantitet, være underlagt strenge sikkerhets- og kontrolltiltak.

Se også jkhb.blogg.no for flere friske meldinger.

 

4 kommentarer

Klumpen

27.02.2017 kl.12:18

Slapp av...vi utrydder oss selv uansett. Ingen er dummere enn mennesker. Skadedyr som pga griskhet, grådighet, for stor formering og overvurdering av egen intelligens utrydder sitt eget livsgrunnlag på denne kloden. Og nei: Vi overlever ikke på en annen planet. Dream on.

Man får håpe at det liv som finnes når vi er borte, klarer å omstille seg på denne kloden. Plasten er et kjempeproblem, men evolusjon gjør kanskje at noe eller noen kan gumle opp denne forsøplingen vår. Da er ikke mennesket her :)

Bongo

27.02.2017 kl.13:23

Dette er noe av det mest uniformerte jeg noen gang har lest om kunstig intelligens. Så lenge jeg kan huske har vi hatt automatiske dører utenfor kjøpesenter. Hvis bare folk kunne justerte ned forventningene til hvor intelligente disse systemene egentlig er og justerte opp forventningene til hvor mange oppgaver i samfunnet de kan løse...

Jobb til alle

27.02.2017 kl.13:33

Jeg synes at det idiotisk med jobb til alle når vi kan la robotene ta over fabrikkarbeid. Politikerne sier hele tiden at de skal skape arbeidsplasser. De lever i en fantasiverden. Dersom du ikke jobber så er du lat. Dersom du ikke arbeider for penger så fortjener du ikke å leve. Jeg forstår ikke den dumme logikken til disse politikerne. Jeg mener at tiden for borgerlønn er moden og politikerne trenger en reality check.

Jobb til alle er umulig. Du ser ikke et eneste menneske i bilfabrikken på videoen fra Youtube.

https://www.youtube.com/watch?v=WYnOGAvQEgk

Sexrobot

27.02.2017 kl.14:13

sexy sexrobot fra Kina skal løse kjærlighetsproblemer

https://www.youtube.com/watch?v=1voN94lMpqc

Skriv en ny kommentar

hits